Pirmas


Medijų rėmimo fondas remiamas projektas

NAUJIENA!

Šiame numeryje

Miesto žinios
Kriminalai
Kultūra
Renginiai
Skelbimai
Videolaidos

Druskininkai

Viešbučiai
Menai

Druskininkų apylinkės

Turauskų sodyba
Sodyba "Pas Rūtą"

Redakcija

Informacija




Reklama


Labai gera vieta Jūsų reklamai. Daugiau informacijos čia >>



  Druskininkuose kainos jau lenkia ir Palangą: už mažą
  pyragėlį paprašė beveik 12 eurų

Pyragėlis buvo užvardintas tortu                                delfi.lt nuotr.

Jurga GRIGIENĖ, www.delfi.lt

   Delfi Gyvenimo skaitytoja Miglė su redakcija pasidalijo savo patirtimi populiarioje Druskininkų kepyklėlėje. „Suprantu, kad tai kurortas, bet kainų ribos vis tiek kažkokios turi būti“, – moteris tik jau gavusi kasos kvitą pastebėjo, kad pyragas, o tiksliau mažas pyragėlis su varške ir uogiene jame užvardintas tortu ir kainavo 11,70 eurų! Kasmet kelis kartus apsilankome Druskininkuose, turime ten mėgstamas vietas, kurias stengiamės aplankyti. Viena tokių – prancūziška kepyklėlė „Boulangerie“. Kasmet pastebime, kaip joje kyla kainos – antai populiarūs ledai, kainuodavę eurą, gana greitai jau kainavo dvigubai tiek, o dabar jau ir visus 2,5 eur. Brangsta ir bandelės – jų kaina svyruoja nuo 2 iki 5 eurų už vienetą. Šį kartą tradiciškai nusprendėm pasimėgauti bandelėmis. Vitrinoje jų buvo nemažai, prie visų buvo nurodytos ir kainos. Kai sūnus panoro paragauti pyragėlį su varške ir uogiene, labai nesigilinau, kiek konkrečiai jis kainuos. Mačiau, kad prie jo pridėta kitokia kainos etiketė, lyg buvo nurodyta ne vieneto, o kilogramo kaina. Bet pro langus labai švietė saulė ir buvo sunku įžiūrėti. Nors, tiesą sakant, labai ir nesigilinau, nes skubėjom. Buvau įsitikinusi, kad pyragėlis kainuos panašiai kaip ir kiti kepyklėlės kepiniai.
   Tik jau gavusi čekį pamačiau, kad už jį, mažutį pyragėlį, man paskaičiavo net 11,70 euro! Žmonės mieli, juk tai paprastas pyragėlis iš miltų, varškės ir uogienės! Beje, kasos kvite perskaičiau, kad jis pavadintas tortu, o jo kilogramo kaina yra nei daug nei mažai – 45 eurai už kilogramą! Nesusilaikiusi jį nufotografavau šalia savo rankos, kad galėtumėte įsivaizduoti jo dydį. Turbūt bus, įdomu, ar bent skanus buvo? Tikrai taip, tačiau ir dabar manau, kad jo kaina neadekvati, o savikaina tikrai nėra didelė: na kiek gi šiais laikais kainuoja miltai, varškė ir uogienė?
   Kepyklėlė savo internetinėje svetainėje pažymi, kad „Mūsų duona ir pyragaičiai gaminami rankomis, naudojant aukščiausios kokybės ingredientus. Darbą atlieka aukštos kvalifikacijos vietiniai amatininkai kepėjai“. Tikiu ir sveikinu, bet manęs neapleidžia mintis, kad mokėti beveik 12 eurų už pyragėlį, kasos kvite sudarant įspūdį, kad tai tortas, yra mažų mažiausiai apiplėšimas vidury baltos dienos. Ir šį laišką jums rašau tik todėl, kad įspėčiau kitus, kaip toje kepyklėlėje reikia tikrinti ir klausti kainų, kai jos nenurodytos, arba nurodytos abstrakčiai, kai negali įsivaizduoti, kokia bus galutinė suma.


Paieška